:)

Wednesday, June 29, 2011

hello


assalamualaikum
sy nak g kedai ni
mama suh beli ikan bilis
nak buat sambal ikan bilis..
ayah sy suke makan sambal ikan bilis..
penat nak kayuh beskal ni
kedai dh lah jauh
nasib kaki sy kuat
tak lah penat
okay lah bye2..
eh2 jap Qaid.. nak ikut tak sy g kedai? sy suke lah rambut awk Qaid..:)

Saturday, June 25, 2011

jodoh sy

suke gambar ni..sbb ade pict zaman bercinta tu :)

salam..
hari ni ade citer dil to pagal hai kat tv3
hehe terigt zaman2 sekolah dulu
mmg lah suke layan citer2 hindustan ni
tambah2 srk yg berlakon kan..

hm.. kat DTPH ni mcm nak ckp lah
setiap org dh diciptakan jodoh masing2
and kalau ditakdirkan dia bukan jodoh kite.. bukan jugak

tapi mcm mn ek nak tahu dia tu jodoh kite ke tak
sebab jodoh ni kan
rahsia allah


pd sy..kite akan tahu dia tu jodoh kite
bile kite rase selesa je dgn dia
and kite takde jadi org lain bile dgn dia
kite selesa utk tunjuk diri kite yg sebenar
tapi kalau asyik nak rahsia2 sy rase mcm tak lah kot
sbb kalau betul kite rase dia jodoh kite
mesti kite dh ade plan nak kahwin dgn dia kan?
tak kan sampai dh kahwin pun still nak berpure-pure?
sampai bile
so if kite selesa jek dgn dia..pd sy tu antara tanda2 dia jodoh kite lah ..

dan kite boleh nampak yg dia akan jd ketua kite
pembimbing kite
yg kite nampak leh jd ayah...
atau yg boleh buat hati berbunge tak kire mase setiap kali kite tgk dia


yg paling best if dia dpt faham kite
faham kerenah kite
tarik muke belah kanan dia tahu sebab ape
tarik muke belah kiri lak dia tahu pasal ape

berdebar ni time ni

and pd sy lagi..sy tahu dia jodoh sy
bile sy nampak dia sanggup bersusah dgn sy
tak tinggal sy bile sy dlm kesusahan
and sentiase je ade kat tepi ke
belakang ke untuk support sy
and ade kat depan gak utk tarik tgn sy

sy harap jodoh sy dgn suami kekal sampai syurga :)

Friday, June 24, 2011

butik fiffy @ batang kali

salam..
lepas je balik dr makan kat tanjung malim tu
suami ajak g batang kali plak
dia nak beli barang2 mancing dia
so mmg best aa
sebab ade butik fiffy baru bukak
kat batang kali
ade sales up to 50%

lupe pulak nak amik gambar kat situ
okay gak barang2 yg dijual kat situ
ade avent,nuk and mam
kalau tak silap sy lah

kebetulan mmg nak cari baju tido utk aidan
and kat situ
sepasang baju baru 10 ringgit jek
sy beli lah 2

hasil belian

pastu sy beli 2 tshirt
and 2 suar trek
pun rm10 jek
yg cap tu ayah yg beli
12 ringgit rasenye

pastu mmg dh lama nak beli termometer ni
senang sikit kan
kot2 badan aidan dedar ke
leh check senirik
bukan aidan jek
dgn ayah and mama aidan pun leh gune ni hehe

sebabkan mama aidan excited nk suh pakai baju baru
sampai2 rumah jek terus basuh
sempat lah kering kan
malam tu terus suh aidan pakai :P
ckp jek 1,2,3 dia bg lah pose
sengih dia ni
mcm org dh besor jek
sampai tk nampak mate
dh byk kali org tegur
anak putih
mak ayahnye itam hehehe
okaylah aidan dh bgn..
dh nak merangkak dlm buai tu
bye2

Thursday, June 23, 2011

ea.sy cafe

salam..

sama tak muke kiteorg?

hari ni suami bw makan kat luar
dia off duty so leh la g jalan2
makan kat easy cafe.. tanjung malim
best makan kat sini
sebab sedap and harga dia tak lah mahal sgt
yg penting sedappp

aidan pun selesa jek lepak kat sini
asal ckp 1,2,3 terus jek senyum hehehe
ni sibuk dok tgk kipas and lampu2 tu
maklumlah kat rumah senirik takde kipas syiling hehe
suami minum air dragon fruit
sy order kiwi jek
kat sini aidan nak pulak makan nasik tau
agaknye tekak dia selera org tua kot
sy order
cheese rice with bbq chicken
suami lak
chicken rice with bbq chicken..
hmm dh lapar sgt lah tu
tak sempat nak amik gambar..
kedai ni sy bg 4/5 bintang
mmg best

k lah dh nak tido ni
hari ni kepala sakitt sgt
ntah kenapa ntah
terlebih makan ajinomoto agaknye..


Wednesday, June 22, 2011

nak makan ape?

salam..
time ni je lah yg boleh update blog ke..
nak submit resume ke.. huhuhu
waktu2 lain tak boleh
sibuk dgn aidan je
lagi kite larang lagi dia buat
tambah2 sekarang ni dia asyik nak berdiri
risau lah ..takut2 terjatuh ke apa ke..

aidan still lagi tak suke nasik
sy pun tak tahu dh lah nak buat mcm mn
still bagi roti.. dh yg tu je dia nak makan
and dia telan
tak kan sy nak paksa gak bg makan nasik..
hmm dh mcm2 sy campur dgn nasik tu
semua dia tak mau
kang sy buat nasik coklat kang..huhu
eh ntah2 aidan nak..:)
tapi ade ke nasik coklat ek?
boleh ke buat gitu..
tak pasal2 jek kang aidan sakit perut..

blog pun asyik citer psl anak aje le hehe
dh tu nak citer psl apa lagi..
tambah sy yg duduk rumah ni
mmg ni je lah tugasan hakiki sy..
jaga anak..
jaga suami..
tak do citer lain de..

sy ogt esok nak pergi pasar pagi
sy nak beli tau fu faa la
tapi nak suh org tu asingkan air gule
sy nak try bg aidan
hope dia nak le..
risau lah dia tak mau nasik sampai besar
yg sy pelik tu..roti putih tu leh pulak dia makan
apesal nasi dia tak mau..
eeee geram..
tapi nak buat mcm mn kan..
bukan leh marah2 dia pun
kot kalau marah dia faham and makan nasi tu
takpelah gak
ni kang..kite marah dia senyum2 jek..
kadang2 tu punye lah dia tak nak nasik tu
dia siap mengwek-wek kan jek..
mcm nak keluarkan nasik tu dr mulut dia
ade ke patut..
tak kan nak paksa lagi kan

hm..dh start rengek2 cr nenen dh tu
takleh lama gak gayanye..
bye2..

Tuesday, June 21, 2011

hari ayah yg lalu


mama ni..
sy tgh nak men beskal ni..
kena update blog pulakkk..
okaylahh sy buat la ni
hari ayah yg lepas.pagi2 lagi sy dh wish ayah sy
mama yg tolong wishkan..sebab ayah tak leh faham bhs sy lagi
puas sy jerit tatatatata cacaca..
ayah tak faham
so sy mintak tolong mama jek wishkan..

pastu ayah siap2
sy igt nak bw sy g jalan2..rupa2nye ayah nak g memancing
sy nak ikut..tapi mama tak kasi..
dia ckp bahaya and sy kecik lagi
mama ckp dh besar sikit..baru boleh ikut..

yeayyy.. ayah mms gambar ckp dh dpt ikan
dlm tgh hari ayah balik...
nama ikan ni ikan sebarau
mama suke makan ikan ni
sy takleh makan lagi ikan ni
sebab banyakkk sgt tulang
bahaya wooo
ni ikan yg telah siap mama sy siang
ikan ni banyak sgt sisik tau..
tapi berjaya gak mama siang..:)


pastu mama masak gulai lemak cilip api
and buat sambal belacan..
ayah and aunty ckp sedapp
aunty sy ckp..sambal belacan yg mama buat..terbaekkk

and kepada ayah..
terima kasih sebab jadi ayah yg hebat utk sy
sy sayanggggggggg ayah sgt2..
nanti aidan dh besar aidan bg kad okay..:)

tu jelah update dr sy..khalif aidan
jumpe lagi di lain entry..

Friday, June 17, 2011

dugaan

salam..
seringkali sgt sy rase
apa yg sy alami sekarang adalah dugaan yg maha hebat
yerp..tak bekerja
duit ni boleh dikatakan penting..
bukan setakat kasih sayang je lah kan nak hidup ni
zaman sekarang ni
if duit tak cukup..
mcm2 leh jadi
sy citer ni bukan lah bermaksud yg sy gaduh suami isteri sebabkan duit
ianya lebih kepada apa yg kite nak tu seakan tersekat
(nafsu sy yg nak beli itu ini le)
yelah bile kite kerja sendiri..duit sendiri kan
so bebas sikit..
sy rase masalah sy yg tak de kerja ni dh sgt2 besar
sy mcm rase takde satu pun kawan2 sy yg faham sy
dan mcm2 lagi lah fikiran yg ntah apa2 yg dicetuskan oleh sy

tetapi bile terbaca blog http://misabammas.blogspot.com/
sy betul2 rase insaf
bettul2 sedar
dugaan yg sy tgh alami ni.. tak sehebat dugaan misabammas
sy tak tahu lah if sy di tempat kakak tu.. sy boleh setabah itu atau pun tak..
sy patut bersyukur dgn dugaan yg sy ade sekarang ni
sy petik kata2 yg ade kat blog misabammas..

Yang telah tertulis itu takdir yang kadang-kadang terlalu berat menguji, namun kerana telah terpilih maka ingat akan Dia adalah penawarnya....."(yaitu) orang-orang yang beriman dan hati mereka menjadi tenteram dengan mengingati Allah. Ingatlah, hanya dengan mengingati Allah hati menjadi tenteram." Surah Ar-Ra'd ayat 28

ya allah..semoga diberi kekuatan utk family misabammas..
sy rase allah bg sy dugaan supaya sy sentiasa igt dan tidak lupa
...hmmm hanya Allah yg Maha mengetahui...



Thursday, June 16, 2011

berat dan period


salam...
alhamdulillah sy dh dpt berat sebelum mengandung
berat sy b4 bersalin hari tu 85kg!!
kaki besarrr sgt mcm gajah

yg nak lagi bestnye..berat sy sekarang lagi kurang 2kg
dr sebelum mengandung
sy rase maybe sebab bf kot..
after 6 month dpt berat lama
hari tu time g kenduri kat perak
sy try pakaai baju kurung moden zaman anak dara
wuihshh mcm tak caya sebab muat
mmg syok aa
tapi keburukan baju kurung moden ni..
susah lah nak susukan anak..:(
mcm pikir banyak2 kali aa pas ni kalau nak pakai..
boleh tu boleh tapi..sbb baju tu berkerawang bagai kan..
mcm susahnye..

tapi ade gak lah part2 yg takleh nak dihilangkan
maybe sebab sy malas bersenam kot
bukan malas
tak pernah pun.. hehehe
mcm kat perut
huishh sekali pandang mcm porch bag pun ada
:D bahagian lengan pun sama
besarr aa
tapi dr siku ke bawah kecik pulak
apesal lah lemak berkumpul kat lengan je ek??

kawan2 yg bf ni..period korang mcm mn ek?
sy cepat je period tau
aidan 2 bulan sy dh period
em..sy takde lah termasuk dlm kategori
ibu yg menyusu badan akan dpt period lambat tu
period sy cepat jek
tapi cycle dia tak mcm dulu lah
mcm panjang sikit
kalau b4 mengandung
cycle sy dlm 26 to 28 days
sekarang mcm bertambah ke 30 to 34 days..
normal ke ek?
tapi bilangan hari period nye still sama lah
takdelah kurang atau lebih

since dh period awal..
sy pilih untuk mengamalkan langkah2 pencegahan
sy tak sedia lagi nak bg adik kat aidan..
sian aidan tak faham bhs lagi
tapi yg mana dah ade rezeki tambah ahli baru..alhamdulillah

okaylah nak g cuci mata jap ni
g tgk kedai2 online jap



Wednesday, June 15, 2011

merangkak,berdiri dan gigi

salam..jenuh nak kawal aidan skrg
huhu dh mcm combat dh
merata dia jalan
eh eh bukan jalan
merangkak
video

kak nani..
ni lah rumah sy hehehe
ade nampak sikit2 tu kan?

sekarang ni if letak dia kat dlm katil dia tu
dia dh boleh berdiri lah pulak
b4 this dia akan lekapkan muke dia kat jaring2 tu jek
nak tgk2 org kan..
skrg tidak lagi
dgn bangga dan sengihan yg menawan
selamba je dia berdiri
ee geramm


tgk mama..sy dh boleh berdiri..

yes..dpt berdiri...

aunty farhana..
ni mama sy dh amik pict gigi sy
bukan senang nak capture ni
:)

sampai jumpe lagi..
bye2

Tuesday, June 14, 2011

baby walker

hm..perlu ke beli ek?
b4 ade aidan dulu husband mmg tak mau beli walker ni
dia ckp nanti boleh menyebabkan kerosakan pd otak
dia kata doctor yg ckp
sy ikut je le
bile sy baca review pasal walker ni
ramai yg ckp tak elok
and act walker ni takde pun membolehkan anak cepat berjalan ke apa ke
kemalangan lagi mudah berlaku sebab diorang takleh nak control senirik
kelajuan walker tu
and bile sy tgk anak sedare sy berwalker mmg laju
dia mcm alal2 slide kan diri dia dlm walker tu
desyumm kiri
desyumm kanan
maybe lah senang nak buat kerja kan
kite tinggal dlm walker
tapi kemungkinan dia nak capai mende yg berbahay pun agak senang
and bile dh slide laju2 tu dikhuatiri akan terbalik
pastu menurut sesetengah review tu jugak..baby yg dlm walker ni
susah nak belajar imbang badan senirik
sebab kan dia mcm ade penghadang kat tepi2 badan dia
so dia mcm tak belajar..tak tahu lah tu kan
tapi sy rase..if walker jenis ni..okay kot

sebab yg ni kn dia mcm tolak je
tapi sy rase
sy pilih untuk biar aidan cube utk
belajar senirik
secara natural
tanpa alat2 bantuan :)
sekarang ni dia dh boleh merangkak
dh satu rumah dia terjah
hari2 kena mop rumah..
penat weih..
and bile kite baring..dia sibuk nak berpaut kat badan kite
nak berdiri
yg paling geram tu dia siap lepas tgn sebelah..
sabar jelah
dlm bath tub dia pun dia nak berdiri
sekejap jek dh besar aidan..


ni time dia 4 bulan
ms ni pipi dia tembammm
sekarang mcm dh kurang tembam le
dia mcm memilih makanan jek
risau lah
nasik tak mau
dia kunyah2 je dlm mulut dia pastu dia luakkan balik
geramnye
sy bg makan roti coklat yg gardenia tu
laju je pulak dia makan
haih...tak tahu lah sebab gigi yg nak tumbuh tu ke
semalam sy tgk..dh nampak dh gigi dia
2 batang kat bawah
alala comey jek
(haha puji lah anak senidirik ye)

okaylah nak g sidai kain jap
sementara aidantido
kang dh bgn..nak layan dia pulak..
bye2



Saturday, June 11, 2011

gusi bengkak

salam..
sian sgt kat aidan
gigi dia yg bawah tu nak tumbuh sekali 2 lak tu
dh nampak dh
pastu asyik merengek jek..
if nangis pun dia tutup mulut dia
dok em em em jek

ermmm sakitnye..gusi bengkak.. :(


nak tido pun tak lena
makan pun tak lalu
sian nye
sakit sgt sampai dia tarik2 tinge sendiri
agaknye sakit tu sampai kat telinge dia kot
sampai kat kepala kot
yelah kan kalau kite nak tumbuh gigi pun sakit
apatah lagi dia yg masih kecik tu
ee banyak lagi lak tu gigi nak tumbuh
badan dia pun dh ala2 dedar jek tu
ciannyeee

Friday, June 10, 2011

facebook

salam
sy rase sekarang kebanyakan org ramai yg ade facebook kan
sebab becerai pun ade gak yg disebabkan facebook
yg sy tak faham kenapa perlu cari kekasih lama kat facebook kan
pastu boleh pulak jalin2kan hubungan dgn kekasih lama
pastu cerai
eee tak suke

sy dh ckp awal2 dgn suami..sy mmg percaya kat dia
tapi sy tak percaya pd perempuan2 jahat kat luar sana tu
so utk elakkan kepala sy sakit
sy mmg ckp dgn suami TAK PAYAH kawan dgn ex2 dia ek
:)


tapi yg sy peliknye...kenapa ex dia tu nak add sy kat fb dia pulak??
tak kisahlah niat dia ikhlas nak berkawan ke apa ke
tapi sy tak sukelah
ape tujuan nye?
nak tgk life sy dgn suami okay ke tak ke?
nak tgk ape?
nak tahu apa?
nak tukar2 fikiran dan pendapat tentang suami sy ke hehehe
maaflah yek
sy tak berminat nak menerima salam perkenalan awk tu
mcm takde kaitan pun utk sy kawan dgn awk..
sorry

Thursday, June 9, 2011

perihal aidan

salam...
sebelum jadi mak ni sy selalu tak yakin dgn diri sendiri

ntah boleh ntah tak jaga anak sendirik
anak pertama ni mmg banyak sgt mengajar sy.. banyak benda yg sy belajar
dr 0 at least sekarang dh tahu lah sikit2 kan


"eee jahatlah mama ni..pakai kan sy scarf pale pulak"

sakit perut
aidan time2 umur dia dr lahir sampai ke 4 bulan lebih
sgt sgt selalu sakit perut
nak cam dia sakit oerut
tgk jenis nangis dia tu lah
bg susu tak mau
masuk buai pun tak mau
mmg lah sakit perut...
kadang2 tgh2 hari panas lit2 pun dia leh sakit perut
tak yah nak tunggu hari ptg or hari hujan..
mak sy pesan kalau nak tahu anak sakit perut ke tak.. cube rase pd bahagian ubun2 dia
if melekuk ke dalam tu..maknanye dia sakit perut lah
lagi lekuk ke dalam lagi sakit perut lah dia
menurut mak sy lagi
angin mudah masuk ikut ubun2 dia tu
utk elakkan masuk angin..mak suruh letak minyak kat bahagian ubun2 tu
selalunye minyak kelapa campo dgn bwg putih dan lada hitam
pastu elakkan lah berkipas..
ha merasalah mamanye panas sekali yek
menurut doktor gak.. baby2 ni mmg mudah sakit perut..

mak mertua sy pesan..if sakit perut..urut kat bahagian betis baby
yg ni mmg berkesan lah
sampai terkentut2 aidan bile sy urut
selalunye if dh urut and kentut tu..lega lah sikit perut dia
takdelah dia nangis...
kalau tak jalan gak..selalunye sy urut lak belakang dia
sampai lah terkentut
"tapi sekarang sy dh jarang sakit perut"

alhamdulillah sekarang jarang2 sgt lah dia sakit perut
kecuali sy salah makan
termakan banyak sgt makanan yg mengandungi angin
mcm pucuk ubi ke
nangka ke
mende2 yg angin le
buat masa ni sy mmg elak kan lah
kecuali dh tak tahan sgt..yg kesian nye kat aidan le..
:P

nafas berbunyi
wuishhh aidan time kecik..(sekarang pun tecik lagi hehe)
dia bernafas bunyik2 tau
risau sgt
kuat lak tu
tapi alhamdulillah le.. bawak jumpe doctor dia ckp takde apa2..
and mmg menjadi kebiasaan sesetengah budak mcm tu
doctor ckp dia baru nak belajar
and sometimes dia menelan tak berapa betul sgt
tu yg kadang2 nafas dia berbunyik..
selalunye kalau bunyi kuat sgt
sy akan tegak kan separuh badan dia
and tepuk2 belakang dia
sampai dia mcm buat aksi menelan2
baru lah sy baringkan dia
and kebiasaannye akan kurang lah nafas berbunyi
menurut doctor, selalunye by 6 months dh takde bunyi
aidan hari tu 4 bulan rasenye
dh hilang bunyi2 bile dia bernafas
kalau teruk lagi..maybe kena seddut keluar kot lendir tu..
"mama ni..kacau jek"

okay lah
jumpa lagi k.. nak masak jap
hari tu buat nasi ayam menjadik.. hehe
ayamnye sy buat ayam ala kenny rogers..:P
suami ckp sedap :)

Wednesday, June 8, 2011

alhamdulillah .. sy dh 7 bulan

assalamualaikum kawan2..
hari ni sy dh 7 bulan
mama sy ckp kejap jek..dh 7 bulan
berat sy pun dh banyak tau
lahir hari tu 2.4kg
sekarang dh besar..dh 7.5 kg


mana mama sy ni?
lambat sgt kuarkan sy dlm buai..kan sy dh menerap ni....
sy masih lagi nenen dgn mama
kadang2 mama letak susu dlm botol
sy tak berapa sukelah
rase getah2.. tak sedap
sy suke nenen
nenen lembut sesuai dgn gusi sy ni
tak keras..
sebab tu kadang2 terlampau suke..sy gigit nenen sy
sy igt nenen tu boleh dicabut2
sbb tu sy cube tarik gune gusi sy
hehe..

gigi sy baru jek nak tumbuh
baru ade garisan jek
nak tumbuh sekali 2 ni
tu yg sy mcm tak lalu nak makan jek ni
air liur oun bertakung je dlm mulut
mak tok ckp kalau air liur banyak dlm mulut ni
maknanye nak tumbuh gigi la
hmm patutlah kan
mama ckp bersabar
nanti lama2 hilang lah rase tak selesa tu
sy dh sabar dh tapi..tulah sy tak selera nak makan ni
mama sy tu risau jek
lagi satu kan
sy tak suke lah rase nasi ..tawar2 tu
hari tu mama sy buat campo kentang..
ee tak sedap
sy tak makan pun
kalau campo labu sy sukelah
tapi..kalau sy makan nasi campo labu, malam2 sy sakit perut la pulak
takleh nak tido
mata sy pejam tapi mulut sy bunyi..rengek2
mcm mn ni ek?
sy dh sapu minyak yu yi dh tapi tak jalan la
takpe nanti sy search kat internet
apa makanan lain yg sesuai utk sy
skrg sy makan nestum segera la
tu je yg sy laju..
:))


merangkak? boleh lah sikit2..
lesen L lagi
tapi ni pun sy geram ni
mama dgn ayah selalu tak bg sy nak pergi sana sini
sy baru jek nak merangkak samai dapur
dh mama dgn ayah jerit2 panggil sy
tak cool lah
lagi satu sy takleh betul denga bunyi pintu dibukak
cepat2 jek sy akan terus menuju ke arah pintu
sy nak keluarlah
jalan2..:P

okaylah sy dh nak tido ni..
mata pun dh merah2..
jumpe lagi kawan2..
bye2

Saturday, June 4, 2011

dugaan yek?

saya bertunang..18 december 2008
mule2 nak buat 25 december..tapi ade sedara pulak kahwin
terpaksa lah tunda
marah pun ade masa tu
yelah kite kan dh tempah photographer semua kan
alhamdulillah photognye free gak on the 18..
masa tu kos nak bertunang sy mmg tak mahal
kos kenduri termasuk khemah.. 500
kiteorg jemput sedara mara..pastu dgn or kat kampung tu lah
satu blok
mmg kecil2 lan aje
kos yg sy habiskan utk beli baju and tempah
and beli barang2 pun tak mahal.. less than 1000 la
tapi sy bukan nak citer pasal hari tunang sy

sy tak fahamlah dgn sesetengah lelaki ni
yg jenis hati tak tetap..jgn lah bertunang2 kan
bukan apa..pd sy bertunang ni..ialah mcm janji lah
janji nak kahwin dgn kite kan
ni tak..alih2 dlm temph bertunang..terjumpa makwe lama
leh pulak terpatah balik kat makwe lama
yg lagi nyampah tu..dh tahu awk tunang
leh pulak layan perasaan lebih2 tu kenapa..?? hoihhh
ini bukan kes dugaan waktu tunang beb
ni kes hati tak reti nak tetap
hati tak rase puas nak enjoy niiii
ee sy mmg tak suke tau lelaki mcm ni

yg paling kesian yg pempuan lah kan
pulaknye si pempuan ni dh begitu baik
bg guna nama utk beli keter lagi
dh buat itu ini
alih2 bile ajak kahwin tunangnye m elenting2 marah
bile ajak bincang pasal hal kahwin mule naik angin
rupe2nye hati dh ade bunga lain
mmg lah marah2 kan?
mmg lah tak mau denga hal2 kahwin
asyik tunda2 jek tarikh kahwin
mula2 tunda dr bulan 3 ke bulan 6
pastu tunda lagi sampai lepas raya
pastu tunda lagi sampai hujung tahun
sorry to say lah
dh lah buat salah kan
penakut
pengecut pulak tu
takut nak amik kata putus lah tu
tu yg dok tunda menunda jek
kalau dh tk suke kat org tu
berani kan diri ckp hal yg sebenar
ni takkk... nak jugak denga si pempuan yg ckp nak putus kan??
knp? nanti senanglah kan nak ckp dgn semua org.."bukan sy yg tak nak..org tu yg nak putus"
ee mmg lah..

kepada yg berdepan dgn masalah tunang ade org lain ni
yg dh disuruh insaf masih lagi dgn perangai lama...
tak yah lah pilih org mcm ni untuk jadi suami
apatah lagi nak jadi pemimpin kite beb..
cari org lain!

Friday, June 3, 2011

rumahtangga

mama qaid..
sy tak join lah contest tu..
banyak sgt syarat2nye
(sebenarnye pemalas)
hari ni cuti masak
sebabnye suami tak balik mkn
hari ni dia kena g ,elaka
kul 11 tadi sy dh lunch awal2
buat spagetti je dh
senang dan mudah
makan senirik tak yah susah2
tapi even kalau ade suami pun masak tak yah susah2
dia nyer masakan kegemaran adalah sambal
buat je;ah apa2 sambal
sotong ke udang ke
ayam ke
telur ke
janji sambal
tu je dia dh suke
compare dgn gulai2 lemak or kari ke
dia tak berapa laju
kadang2 sy goreng ikan..buat sambal belacan
and goreng sayur
dh..tu jek pun dia dh okay
senangggggg sgt suami sy ni
tapi tu lah dpt isteri yg malas ek..
:)
konon nak masak itulah
nak masak ini lah
tapi tak buat2 pun
eh bukan tak pernah buat
pernah buat
tapi nyer tak jadi..
hahaha
try buat kek
kek nyer mendappp tak naik2
terlebih gula barangkali
takpe usaha tangga kejayaan
hm..maybe ahad ni nak buat nasi ayam lah
yg special sikit
nasi ayam ..ayam berempah ke
ayam madu ke
cecece..kite tgk jadi ke tak
alamak tapi ahad ni suami kerja
tak tentu dia balik ke tak tu
tak best aa masak nasi ayam special dia tak balik kan
takpelah kite postpone masak hari isnin
:)

nak search resepi soto johor,mee rebus and laksa johor ni
mintak2 jadi lah buatnye
hehehe

:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...