:)

Wednesday, November 30, 2011

WW : 2nd



at pantai ape ek namanye? tak igt lah...:)

Tuesday, November 29, 2011

selamat tahun baru

salam
masih tak lambat lagi rasenye nak ucapkan salam tahun baru..
azam sy ialah...
sy jugak nak jadi muslimah yg lebih baik..
sy nak jaga solat sy
sy tak nak tinggal solat 5 waktu
sy tak nak robohkan tiang sy lagi dh

hm...sy jugak berazam nak jadi isteri yg lebih baik
nak tutp aurat betul2
huhu dh lah hari tu kantoi dgn suami senirik ketika melakukan kesalahan
larikan diri pun tak guna sebab terang2 laki dh nampak
hanya boleh g mintak maaf jek
nasib tak kena pelangkung

selain tu
sy nak jadi anak yg lebih baik utk mak and abah
jugak utk family nertua sy

sy nak jadik kakak yg lebih baik utk adik2 sy

dan semestinye nak jadik emak yg lebih baik untuk khalif aidan..
cukuplah azam yg ni..
hope sy dpt capai lah ye..

Monday, November 28, 2011

perkahwinan

salam...
kahwin ni suatu ibadah kan
dpt pahala kalau kahwin ni
kahwin ni pun sunnah nabi...

kalau org tanye sy kenapa kahwin
sy jawab senang je..kahwin ni dapat mengawal nafsu
semua nafsu terkawal
tak tahu lah kenapa
terus terang sy ckp bile dh kahwin ni
semua nafsu2 tu mcm tak lah meliar
haha meliar ek?
agaknye syaitan kurang kacau kot..
ntahlah..tapi mmg terkawal
segala jenis nafsu ye
nafsu itu..nafsu ini
nafsu nak shopping ke..
tak sama langsung time bile sebelum kahwin

bile org yg dh ade pasangan yg berkenan
tapi masih tak kahwin2 atas alasan takde duit
tak cukup budget
sy rase tak patutlah

dlm nak menyediakan perkahwinan tu..mestilah kite buat perancangan kan?
kalau dh ade niat nak kahwin tu alhamdulillah..jgn lah tangguh2
mende elok kan tak baik tangguh2
amiklah masa dlm setahun ke utk plan hari bahagia tu
yg penting jgn lah melebihi kemampuan
and andaikan lah dh ade simpanan 30 ribu..tak yah lah membazir habiskan 30 ribu tu
untuk majlis kahwin yg lebih kurang 3 ke 4 hari tu
kan ade lagi hidup yg lebih panjang yg kite perlu untuk guna duit tu
mmg lah kahwin hanya sekali tapi perlu ke kahwin hanya sekali, sampai nak berhabis kan?

and kalau org yg ade budget kecik..kite buat aje lah cara org berbudget kecik
takyah lah nak compare dgn org yg budget besar..
and pd sy banyak tempat yg kite leh jimat and tetap leh kahwin mcm org lain even budget kite kecik

kad kahwin
tak payah lah buat kad kahwin yg grand2 sgt
semua org bukan simpan pun kad kahwin kite..
maybe lah ade yg simpan tapi berpa %?
% yg tak simpan lagi tinggi rasenye
tak yah lah nak buat kad kahwin mcm buku tebal segala..kata budget tak berapa kan
tak guna gak kad kahwin grand bukan main tapi bab peta fail..
org nak guna sebagai panduan pun tak leh
banyak je kad kahwin yg berharga 50 sen ke bawah yg okay dan cantik
yg penting kad kahwin tu ade details yg betul dan map yg sempurna..
dekat kad kahwin ni lah yg boleh jimat banyak sebenarnye tau
survey dan survey
kalau jumpa kad kahwin harga belas2 sen laaagi bagus

souvenir
yg ni pun kite leh jimat..
byk kenduri yg sy g yg suke bg mcm2 souvenir
sy rase kalau kite budget kecik..bg telur pun takpe jek..
org dulu2 takde pun bg mcm2..
kalau nak bg gak..tak yah lah cari yg mahal2..
kalau baik..buat senirik souvenir pun lagik okay
buat bakul2 kecik dr surat khabar lama ke..
ade je kat internet ni cara2 nak buat
insya allah mesti boleh..

pointnye..boleh je kahwin dgn budget yg kecik
yg penting survey banyak2
tapi...dh 4 k3 5 bulan before nak kahwin tu
stoplah survey yek
kang dr nak jimat jadi over budget lah pulak

hm 2 tu je yg sy terfikir setkat ni yg boleh berjimat
bile2 if terigt yg lain..sy sambung lah lagi..
bye2...

Wednesday, November 16, 2011

nak g tgk wayang la

salam..
dh lamanye tak g tgk wayang
last g tgk ms mengandung 5 bulan
pastu langsung dh tak g..

boleh ke bw aidan masuk panggung ek?
mcm tak elok jek..
huhu
kalau hati kental takpelah kot

kalau tak leh bw g tgk puss in boots..
mesti best ek..
dh lah aidan sgt suke dgn kucing

nantilah malam baru nak tulis lebih sikit..
siang2 ni mcm2 halangan nye..:)

Monday, November 14, 2011

pergi klinik

salam
hari ni aidan g klinik
punyelah awal kami sampai tapi org dh pun ramai
dpt number 14
agaknye kul berapa lah org yg no 1 tu dtg ek
kena lagi awal lah mcm ni
sian aidan..pagi2 lagi dh kena bangun
merengek2 je dia kat klinik tadi

berat dia 8.8 kg
kena cucuk kat bahu
bukan main kuat dia menjerit
hishh dgn2 sy sekali berdebar2 masuk bilik injection tu
ishh tak sampai hati nak tgk
dh pegang kuat2 pun still dia dpt meronta-ronta

okaylah jumpe lagi
bye2..
dia dh bangun lak..takleh nak citer panjang2..

Thursday, November 10, 2011

panas nye....

sekarang dh start musim panas ke ek?
ya allah malam tadi panas sgt
tapi langit cantik..
cerah jek..
pastu ade bulan..mmg cantik

punyelah panas..aidan tido pun tak lena
sekejap dia golek kanan
sekejap dia golek kiri
last2 sampai kat kaki sy dia bergolek..
sian betul
mcm mn lah nak tido atas katil ? mmg tak lah
jatuh katil ade
suh tido dlm katil dia senirik tak nak pulak tu
agaknye sempit kot nak golek2..tak cukup ruang..
tunggu lah dia dh paham bhs sikit
nak ajar balik tido dlm tu
bazir weihh mama and ayah beli tau aidan

semalam kat pasar malam.. belikan dia sandle..
mcm gayat2 jek dia pakai..
lama2 okay gak lah
nak lah dia berjalan menggunakan kasut tu
tapi nak train kan lagi
takut esok2 tak mau berkasut pulak
nak berkaki ayam jek hehehe

okay lah bye2..

video

Tuesday, November 8, 2011

happy birthday..khalif aidan

salam..
hari ni sy dh setahun
alhamdulillah..
sy dhboleh jalan2 dh
semalam mama bawak sy g sogo
sy jalan2 satu sogo berkaki ayam
mama igt sy tak kuat lagi nak jalan
mama silappp
semua org kat sogo tu sy kejar hehe

mama ckp nak bg hadiah sempena birthday and sempenan sy dh pandai jalan..
tak sabar la..

aidan..mama syg sgt aidan
hope aidan jadi anak yg soleh and menyenangkan untuk semua org
jadi anak yg baik and mendengar kata
syukur ya allah kurnikan anak macam khalif aidan
insya allah mama akan jaga aidan sebaik-baiknye okay..
mmmuah2..
mama and ayah syg aidan sgt2..

Friday, November 4, 2011

salam aidiladha

kali ni raya kat rumah sendiri jek
tak g balik mana2 kampung pun
husband tak apply cuti
mak pun dh setuju jek nak dtg rumah so okay lah tu
adik2 pun raya kat KKB
igt nak ajak mak and abah jalan2 bukit fraser la
kalau jadi lah..

ahad ni nak buat rendang ayam..
pastu sambal kacang
dan jugak rebus nasi impit segera tu
jemputlah dtg rumah ye..
:P

Thursday, November 3, 2011

kecik hati ke merajuk?

"main bola ni dr 25 sampai 27hb"
"kat mana yang"
"ukm..tak tahu lah tido sana ke ulang alik"
"ala,biarlah ulang alik..tak syokla yang..kalau khelly takde lama2"
"eleh..khelly ade pun..yani bukan layan"

alamak..suami ku kecik hati lah tu :(
lately ni ade gak 2 3 kali dia ckp sy selalu lebihkan aidan
dh mcm kurang bg perhatian kat dia
yelah kalau nak compare dr takde aidan dgn sekarang mmg lah dh kurang..
kalau boleh belah2 badan ni mmg nak belah2 jek hehe
ala..merajuk2 manja lah tu..
sy ni kalau boleh tak nak lah suami ade rase mcm tu
rase mcm tak syok pulak
dlm pd nak jd mak yg hebat sy nak lah jugakk jd isteri yg hebat..
nak picit jerawat suami pun skrg ni susah sikit
bukan susah apa..
berebut dgn aidan tu
kite sibuk nak picit dia pun nak join sama
kalau mood dia tak baik..dia tak bg sentuh langsung muke ayah dia
jap g dia nangis
agaknye dia igt mende tu membuatkan ayah dia sakit kot
ntah le..

nak manja2..lagi lah pulak
aidan tu dia langsung takleh tgk if sy or suami peluk2..
dia mesti nangis
pelik tol
agaknye dia rase terpinggir kot
hahaha
lambat lah awk dpt adik mcm ni aidan..hehehe

eh berbalik pd pasal suami kecik hati ni
alamak sy harap dia tak kecik hati seriyes2 lah
tak syoknyeeee rase ni tau
patutlah balik dr training bola tadi, dia buat air sirap senirik
merajuk lah tu
bawa diri lah tu hehehe
tapi b4 g kerja malam tadi mood dia dh okay le..
takpe..esok dia off
sy try lah masak sedap2..
cari rambut gatal..
picit jerawat..
syampu kan rambut
buat urutan cakar harimau ke..cakar singa ke..hahaha
apa2 cakar jelah kan
janji dia okay..

tapi kan..mcm mn sy nak buat supaya sy sentiase
jaga hati suami..setiap hari..
maksud sy melayan and buat mcm yg sy list kat atas tu secara konsisten
bukan buat ketika dia merajuk or kecik hati jek?
susah tol sy ni
selalu tak istiqamah..
takpelah..agaknye kena khaskan 2 3 hari dlm seminggu utk suami kot
haha
(melampau tol..mcm sibuk sgt je ek?)
hari2 mmglah untuk suami
kire mcm 2 3 hari seminggu ni yg special lah..
yg ade spa treatment lah gitu
boleh ke? hehe

insya allah..yani akan berusaha ek yang..jd isteri yg baik
yg hebat utk khelly
yani sygggg sgt khelly tau..
mmuah2..
yani mintak maaf kalau khelly mcm terasa yg yani tak layan khelly sgt
takde niat mcm tu pun..
yani mintak maaf ek..
mmuah2..
:D

Tuesday, November 1, 2011

cabaran

salam..
makin sakit perut
kecut perut lah yg betulnye denga isu budak zaman skrg
baru 7 8 tahun dh pandai merompak
tu kot kalau dibiarkan tu dh besar camno lak rupo eih? maun jual org kot..huhu

umur baru 14 tahun dh pandai romen2..
dah pandai having sex dlm keter..
ya allah

cabaran nak jaga amanah allah di zaman kite ni
sy dulu 14 tahun sibuk main kejar2 agik
masih main cop tiang lagik..
budak sekarang cepat matured ke ek?
ke budak sekarang kurang diberi perhatian..
maybe lambakkan teknologi kot derang jadi mcm tu..

sy rase dgn aidan nanti sy tak nak selindung2
maksudnye sy akan terus terang kat aidan apa yg baik apa yg salah
jgn bg org pgg2 bird and montot
aidan pun sama jgn pgg org punye..berdosa..

suami ckp kite kn bg perhatian and kasih syg yg cukup kat anak2
insya allah anak2 jd org
yg penting jd org
camne ek nak hadapi cabaran menjadi ibu bapa zaman sekarang
banyak kena baca and belajar ni
zaman sekarang bukan mcm zaman kite dulu2..
risau pun ada

kepada adik2 yg kot2 lah terstumnle kat blog akak ni
akak harap..korang syglah badan korang tu
jgn lah bg org2 bukan2 pgg korang
mmglah "tak luak " pun
kot kalau "luak" mestilah korang tak bg pgg kan?
tapi cube lah igt kat allah
igt kat mak ayah adik2
jgn senang2 sgt bg badan kite ni kat org
bg kat suami jek
tunang jgn
apatah lagi boipren..
adik2 mude lagik..banyak benda yg lagi bagus utk adik2 buat..nak bg nampak hebat
melakukan seks sebelum nikah tu..bukan hebat sgt pun
tu kelakuan org zaman jahiliyah
org zaman takde agama..
syg lah badan and maruah adik2..
pd yg dh terbuat tu
bertaubatlah..
jgn ulang dan ulang ye syg..

:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...