:)

Friday, October 30, 2009

*-*

sejak 2 menjak nak dekat kahwin ni
sy jd mcm over sensitif pulak
kawan2 terdekat pun ade perasan
ntah lah

sy tak tahu lah kenapa
sebab org lagi kenal kite kan
eh maksud sy
org lagi cepat nampak perubahan kite kan
sy percaya lah apa yg diorang ckp tu
mcm2 dlm otak ni yg kena fikir
:)

kadang2 kan nak ckp kecik hati
mmm mcm budak2 sgt lah pulak

tambah2 nak kecik2 hati dgn kawan2 kan
lagipun kite bukan zaman u
bukan jugak zaman sekolah
depan2 mmg sy ckp
sy tak kisah lah nak dtg atau tak kenduri kahwin sy
diorang dtg atau tak sy tetap kahwin
tapi dlm hati punye dlm punye dlm
sy kecik hati lah jugak kalau tak dtg
hahahaha
tambah2 kalau sebab tak mau dtg kenduri kahwin sy tu sbb nak balas dendam
jenis yg
"kau dulu tak dtg kenduri aku .. apa hal aku nak dtg"
tapi kalau mmg tak leh dtg takpelah

kalau kite nak explain kat dia knp kite tak dtg
kenduri dia dulu
nampak mcm kite ni nak bitahu kat dia
sungguh2 jek yg kite ni tak salah
dh pd dia dh hukum kite salah
let it be
kite ada alasan tak dtg
kite dh beritahu
dia takleh terime and rase nak balas dendam
let it be
tanam kat hati dalam2
dia tak mau dtg sbb merajuk jek
bukan nak balas dendam
and insya allah persahabatn kite ngan dia
tak kan putus sebab mende2 kecik

and kite pun
jgn lah nak harapkan yg org boleh paham kite
sebab kite pun bukan boleh paham org 100% sgt

persepsi kite
persepsi dia
pandangan kite
dan pandangan org lain berbeza
kite ckp " 200 ringgit handbag aku ni.. mana mahal"
tapi ade yg denga.. mak aii handbag 200 mahal tu
kite ckp.. "apa lah sgt setakat nak bayar 150"
dgn berlagak selamba kite ckp kuat2
tapi kite tak sedar ade hati yg tersentak
yg terasa
yg terguris dgn penyataan kite tu
kite tahu ke yg 150 pd kawan kite tu cukup besar
tambah2 pulak pd ketika dia tu tgh nak kahwin
10 ringgit pun dia kire tau
masuk dlm perbelanjaan bulanan dia

ade sesetengah org bernasib baik
ade keluarga yg mampu support kenduri kahwin
ade parents yg punye duit dan kewangan utk support kenduri kahwin
semua ditanggung
kite dtg sebagai pengantin
tapi..
tak semua yg ade nasib mcm kite
cube rendahkan diri kite sikit
try cube pikir bg org yg tak sama mcm kite
org yg kene sediakan 100% guna hasil titik peluh
perah keringat tulang 4 kerat mereka..
jangan ckp sombong sgt
jgn ckp takbur sgt
mcm kite dh perfect dan betul segala

org diam bukan makna org setuju
org tak bantah apa yg kite ckp bukan makna dia suka
org diam sebab org tak nak tambah konflik
org tak mau cetus sesuatu jd lebih besar jek

hidup ni karma beb
sy pesan kat diri sy gak
sambil tgn silang ke belakang ni
bile nak ckp apa2
jgn riak sgt
sbb takut2
satu hari nanti
kite malu nak telan balik
apa yg kite pernah ckp
hari ni kite eksyen pung pang pung pang
ckp salah org itu ini
hari esok?
siap tahu..
at least kalau tak pung pang pung pang sgt
takdelah malu kan?
hehehe

takde kaitan dgn ssesiapa pun
malumlah hari jumaat
apa yg ade kat hujung jari ni
sy type je
ikut dia
kekekeke

2 comments:

  1. Puan eina,
    tgh bulan..november.. insya allah..
    :)

    ReplyDelete

:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...