:)

Tuesday, April 13, 2010

jgn pernah putus asa

takpelah ida
sy rase sy nak share ajelah citer ni
alhamdulillah
allah bg kegembiraan berganda untuk sy
sy mengandung kali ke 2..
mmg rase sgt bersyukur
sbb sy kan tak period2
sy igt dh something wrong lah
sekalinye bile check rupe2nye positif
semalam pergi scan dgn suami
seronoknye nampak ade degupan jantung dlm diri
ade degupan jantung lain
ajaib betul
perasaan sgt excited
sy rase suami pun excited..
:)

pd mulenye ade masalah sikit lah dgn comp baru yg sy nak join tu
sbb dia mcm berat hati gak nak hire sy sbb sy mengandung
dh sedih dh ni
dh pikir mcm2 dh
kalau dia tak nak ambik.. mmg akan cari kerja selepas bersalin lah kan
tak kan nak cr kerja lain time mengandung?
bukan semua comp boleh terime
tapi alhamdulillah
semalam dia call
dia ckp offer still open untuk sy
and semua maternity benefit sy akan dpt mcm biase
just sy punye probationary period ajelah
maybe dipanjangkan
tapi takpelah
alhamdulillah sgt2

sgt2 syukur
dpt mengandung and dpt duduk dgn suami

apa yg sy belajar kan
jgn pernah kite berhenti berharap
jgn pernah putus asa
and sentiase doa kat allah semoga dipermudahkan segala
doa dgn seikhlas hati
doa dgn penuh yakin
insya allah...

sy doakan
semua yg tgh usaha nak ade bb
akan dpt berita gembire
pd siapa yg tgh cari kerja
atau tgh apply nak pindah
sy doa anda berjaya gak
insya allah
bye...

*****************************************
oh sy nak pesan kan
pd siapa2 yg buat UPT senirik kat rumah kan
pastu nampak dbl line
tapi line yg ke 2 tu cam samar2 je kan
sebenarnye tu positive mengandung lah tu
kalau negative mmg langsung takde line
dia clear aje
terus je lah g klinik dptkan nasihat doctor okay..

11 comments:

  1. mst u insan paling bahagia di dunia skrg..dah la dapat dok dekat ngan husband, pastu pregnant..congrats ye! semoga selamat semuanya.

    ReplyDelete
  2. yeayy..tumpang hepi..bole?
    jaga diri baik2..

    ReplyDelete
  3. Tahniah... rezeki berganda nampaknyer...~wink~

    ReplyDelete
  4. waaaahh rezeki berganda2 tu..tumpang hepi untk yani.rezeki bby la tu.dpt keje baru n dpt stay dgn husbnd.sure seronok n bahgia..

    rezeki kan yani??hilang hr tu cpt jer dpt yg ni..ape2 pn thniah..

    yup!!jgn cpt give up..me pn still berharap n mencuba rezeki

    ReplyDelete
  5. alhmdulillah..
    hepi 4 u yani.. :)
    masa baca entri yani yg lps tu, iza mcm dah terdetik yani pregnant tp cam simpan dlm ati je la..betul rupanya..

    *hehe..bru berani nak bg komen.. :P

    ReplyDelete
  6. salam,,,sy dah baca cerita akak sejak akak pregnent first smpai la akak da pregnent lg skrg...semuanya sy jadikan teladan untuk khdupn sy pula nnti...thanks ye kak sanggup berkongsi cerita di blog akak ni...semoga kali ini rezeki akak bertambah murah n happy selalu ye...amin

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah and tahniah yani!
    i'm happy for you..
    pls do take care of yourself.

    ReplyDelete
  8. kawan2,

    thanx untuk semua wishes and doa..
    :)

    ReplyDelete
  9. congrates yanie :)...rezeki anak tu

    ReplyDelete

:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...