:)

Wednesday, September 29, 2010

alhamdulillah

sekarang ni banyaknye citer kat tv3 yg sy layan hehe
ptg2 tgk citer chi.nta tu
fash.a pun fash.a la hehe..
sekarang dh leh tgk sikit muke dia
dulu2 sy rase tak berkenannye nak tgk muke dia
menyampah betul.. suke2 je ek nak menyampah2 kat org
pastu selasa malam sy sambung pulak tgk asma.ra
pastu ade pulak citer kat samari.nda habil&qa.bil tu
mcm best jek
pulaknye jumaat kang ade pulak citer ah.mad dhu.rrah
bukan main melayan tv
ee tak bagusnye..
bukan apa bile dh terlalu asyik layan tv
mule lah sy lupe tugasan melipat baju
tgk dh kn postpone malam ni
tapi malam ni ade cs.i pulak
haihh keje melipat baju mesti bermula b4 10 mlm
tak syok la lipat baju sambil tgk tv
tak concentrate la..

alhamdulillah sgt2
bengkak kaki sy dh surut
dh tak sakit sgt time solat
kalau tak ya allah tuhan je yg tahu
just skrg sakit sendi2 kat jari tu je lah
tu lah jarang2 minum susu
:(
bile tido malam sy lapik 2 biji bantal bawah betis
tinggi lah jadinye kan kaki tu
nurse ckp buat mcm tu bagi kaki kurang bengkak
dh 3 4 hari buat mcm tu
alhamdulillah mmg kurang bengkaknye
tapi kaki sebelah kanan ni lebih bengkak dr sebelah kiri
tapi tak kisah lah dh takde sakit2 dh
and alhamdulillah sy still leh solat berdiri
walau sedikit mengah and susah sikit
tapi masih boleh
tak tahulah if dh masuk 36 minggu nanti
if tak larat sy solat duduk aje lah...

insya allah gak sy nak bersalin kat hospital selayang
bukan tak mau bersalin kat hospital KK.B
tapi kat KK.B ni takde pakar
pakar pun inmport dr selayang
sbbkan ni kelahiran yg pertama kan
takut ade apa2 better lah terus ke hospital selayang aje
lagipun nurse kat hospital KK.B pun ckp mcm tu
if anak sulung elok g hospital selayang terus jek
hope semua dipermudahkan
keluar tanda sikit2 sy terus ajak suami g hospital selayang :)
lagipun hospital tu cantik.. and baru :)
itu salah satu sebab kenapa sy nak bersalin kat hospital selayang le.. :P

ade satu pusat perubatan kat bangi
sy pernah melawat member bersalin kat situ
mmglah swasta
tapi kan sy rase mcm tak syok lah tempat tu
sbb tong oxygen gas dia seketul kat tepi ke belakang katil pesakit
nampak mcm.. menakutkan jek
nampak tak lawa hehe
bayar dh lah mahal
sbb tu kalau sy still duduk kat putra.jaya, sy prefer lah bersalin kat hospital putra.jaya compare ke pusat perubatan yg agak glemer kat bangi tu
lagi lawa wad bersalin hos.pital putrajaya compare pusat perubatan tu..
(biaselah sy ni tgk yg lawa aje) :P
ntah la.. bukan soal duit atau apa
sometimes pusat perubatan ni.. tak semua ade pakar
kadang2 if jadi apa2 dia akan refer kite ke hospital kerajaan gak..
pd sy if nak bersalin kat swasta..cari lah tempat yg betul2 okay and ade semua kemudahan
tambah2 khidmat hospital swasta ni semua pun di caj dan perlu dibayar setiap satu

sy harap and sy berdoa semoga proses bersalin sy nanti
dipermudahkan olehNya..
:P

4 comments:

  1. hospital buruk x semestinya x bagus.. hospital cantik x semestinya bagus..
    yang penting mental dan fizikal ko kena besedia

    ReplyDelete
  2. eina,
    salah satu persediaan mental aku ialah kena hospital cantik.. haha hospitak tak cantik automatically aku jd down.. :)

    ReplyDelete
  3. beg bekal utk ke hospital jgn lupa huhuhu baju2 baby tu if kata nk cuci dulu b4 kemas, just lipat je elok2 letak dkt ngan beg..kot la emergency..at least nnt hubby tau apa nk pack ;)

    ReplyDelete

:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...