:)

Wednesday, July 1, 2009

ttg busana di hari bahagiaaa

sy tak tempah pun lagi semua
apa2 baju
kain2 yg dibeli masih lagi tersimpan elok di dlm almari
yg berwarna coklat cair tersebut
dibalut oleh plastik oren
haihh
comel jek diorang dok dlm tu
mesti masing2 dh berckp-ckp sesama sendiri
bilelah kakyani nak hantar kami ke tempat yg sepatutnye
untuk dibuat baju
sy dh pilih tailor yg sy nak hantar baju tu
kat kajang jek
dekat tak jauh
tapi bukan lah ma.n kajang atau pun ki.mi kajang
ataupun
dzu.ll de clasiique ke
sy takut tak mampu nak bayo nanti

time nikah nanti sy akan pakai baju
color soft blue
baju ini telah dipilih oleh tunang sy
sy suka baju ni
sbb: sudah tentulah ianya telah dipilih oleh tunang sy
and itu adalah baju nikah sy
mana leh sy tak suke
kan
tak cantik kat org
cantik kat sy dh le
:)



tunang sy pula akan pakai baju melayu (yg belom ditempah lagi..)
bersama dgn sampin yg sy beli kat ganu hari tu


colour sampin tu soft blue..
tak jahit gak lagik
banyaknye kn buat

malam tu pulak (selepas nikah diwaktu ptg)
ade malam berinai
yg ni dihadiri oleh saudara mara
dan rakan terdekat lah
(ceh mcm artis pulak..siapa2 pun leh dtg jek.. hehe)
sy akan pakai baju colour lilac.
atau nama senang dia.. ungu mude

time reception pulak
sy akan pakai color off white
adik2 sy akan pakai colour dark brown
makcik2 pun sama
mak abah sy pun sama
akan pakai color dark brown jugak

sy suke baju ni
sweet sgt
cinta pandang pertama
mungkin ada yg rase sy membazir
semua baju pun sy tempah
tapi sy ade 4 lagi adik pempuan bawah sy
insya allah
diorang bertunang nanti
leh lah gune baju2 sy ni
:)
jimat gak diorang kan?

tgh pening pale nak pikir nak buat baju style apa ni
ishhhh la ..
11 july ni nak pi tempah ni
malam tadi bincang2 dgn ima
baju untuk malam berinai tu ima ckp dh banyak merelip2
so mcm tak sesuai kalau buat kebaya
too heavy sgt utk kain yg mmg heavy
sy pun rase mcm nak buat kurung moden jek
reception punye baju pun kurung moden
maybe tang kain lah lain2
baju nikah kurung moden gak tapi takde dart
kire staright cut je lah
sbb nikah kan
tak kan lah nak seksi2..

baju tunang sy lak
yg time nikah ngan malam berinai tu baju melayu biase
tapi maybe tang leher tu akan ade lain sikitlah antara baju nikah and malam berinai besar tu

baju reception dia
nak g beli kain shantung..
sbb dia tak mau pakai baju melayu biase
nak buat style lain
yg baju colar nehru tu..
pastu dia tak mau pakai sampin or tengkolok
okay yang.. nanti kite pi beli kain kat mlk ek
ade gulatis kan kat melaka tu?
this weekend kite g okay..

hm baiklah
sy nak g cari design baju ni
nanti senang nak suh tailor buat kan
:P

11 comments:

  1. tu diaaa... dh expose kain2 baju kahwin... hehehee :D

    ReplyDelete
  2. Jehan,
    Makanye jgn malas g tempah... peringtan kepada diri sendiri ni...
    :P

    ReplyDelete
  3. sweet and nice kain2 awak tu.. ;) kain sy pun terletak comel dlm lemari. pun masih belum decide pesyen apa.. hehe.. selamat membuat persiapan ye..

    ReplyDelete
  4. UBD,
    thanks... :)
    tulah simpan lama2 takut kain tu merajuk

    ReplyDelete
  5. cantiklah!!!
    lagi2 kain nak buat baju nikah tu
    sgt mengancam lah..

    gi antar cepat
    nanti bila dah selesai majlis
    tayang baju tu segera

    ReplyDelete
  6. Dayu,
    thanx.. :)
    insya allah.. akan ditayang hehe (bersama tuan baju)

    ReplyDelete
  7. cantiknye kain2 baju kawin awak :)

    ReplyDelete
  8. luvmine,
    thank you.. thank you.. :)

    ReplyDelete
  9. cantikk warna dia..i like it hahha

    ReplyDelete
  10. KAMI DARI NZN GEMILANG BERSEDIA MEMBERI KHIDMAT SULAMAN BENANG BERBAGAI CORAK MENGIKUT CITARASA PELANGAN, TERMASUK SULAMAN NAMA ATAU SEBARANG LOGO YANG DI INGINI.
    NZN GEMILANG
    NO.4, JLN TERUNA TAMPAN
    TMN. BKT.RAMBAI
    75250 MELAKA
    nzngemilang@yahoo.com - h/p:0176161346

    ReplyDelete

:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...