:)

Thursday, February 4, 2010

ttg hati ini

menjadi suri rumah untuk tempoh yg agak panjang
sgtlah syurga
walaupun time tu tak berapa nak larat sgt
tapi setakat nak memasak apa lah sgt kan
mmg seronook
kul 12 30 or 130 tunggu je suami balik
dia bukak pintu dgn senang hati muke berseri terus tersenyum riang
hehehehe

ramai yg ckp akan rase bosan kalau jd surirumah ni
haha tapi sy rase best jek
mcm malas nak g kerja lagi ade
maybe sebab sy suke tgk tv agaknye
so sy takdelah rase bosan
mmg best lah senang ckpnye kan

kahwin dgn org yg agak sukar mengexpressedkan love ni
mmg lah kn cepat pick up dan cepat tangkap maksud segala perbuatan dia tu
sebab nak denga dia ckp i luv u tu mmg sgt lah susah
it just come out dr perbuatan dia lah
yg tu yg kena faham
sometime tu sy nak jugak denga dia ckp sayang kan
tapi nak buat mcm mana.. mende yg dipaksa
selalunye tak sedap kan
so let it be je lah
as long as i know he loves me pun dh okay
tapi tu ckp sy yg hari ni lah kan
ckp tgh nak mengade2 tu bunyi lain pulak
tak kire lah ckp sayang secara pakse ke
sy ckp nak.. nak jugak hehehe
(mengade-ngade ek)

dh sebulan lebih kahwin
time kat rumah KKB tu
time sorang2 tu selalu sy pandang sekeliling
time pergi ke dapur
time tgh masak kat dapur
mcm tak sangka je
sy ade rumah sendirik
ade sofa sendirik
ade dapur sendirik
seronoknye
mende2 ni lah yg buat sy rase hilang sedih
nak ckp tak sedih tipulah
sy manusia yg lemah jugak adenye
sesekali terigt pasti sy sedih
tapi alhamdulillah sy ade ramai
ramai sgt kawan2 yg care psl sy
secara terang ataupun maya kan
mmg ramai
alhamdulillah sgt2

and bile dh jd mcm ni.. buatkan sy dan suami menjadi org yg lebih baik
buatkan kami lebih faham akan tanggungjawab masing2
yg ni antara hikmah yg mmg nampak
banyak perubahan yg berlaku dlm keluarga kecik kami
keluarga 2 org ni hehehe
time lepak atas sofa tgk tv
sy sandar kat bahu dia
spontan je ckp
"kalau tak tahun ni kite raya kat hospital kan yang?"
dgn nada yg sedih dia jawab "tulah..."
tapi takpe yang.. kite usaha lagi
rezeki tu insya allah ade
mcm ustaz tu ckp
semua org allah bg sama rata je jugak
tinggal usaha setiap org tu je yg membezakannye kan?

takde lah sedih2 dh
cumenye itulah bukan senang nak lupa
mesti terkenang-kenang
yg penting sy kena kuat
and redha...
maybe nak sama-sama dgn fieda agaknye
maklumlah tarikh kahwin kite kan sama fieda kan..
weih best kan jd isteri hujung minggu?
nanti bile2 jom lah ketemu isteri2 hujung minggu ni.. hehehe

3 comments:

  1. ha ha ha...kita buat kelab isteri hujung minggu...tak mo cedih2 tau...insyaALLAH ada rezeki Yang mmg ALLAH sediakan untuk yanie

    ReplyDelete
  2. NsAsFz,
    thanx.. awk join tau kalau sy buat club hehehe

    Fieda,
    insya allah.. nak juge ke sana..

    ReplyDelete

:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...