:)

Friday, October 14, 2011

dptkan berat b4 mengandung

salam
alhamdulillah sy takde masalah utk dptkan berat bdn b4 mengandung
and sy ni pun bukan lah kategori kurus murus pun hehe

yg sy perasan kalau kite pantang betul2 berat badan mmg senang turun
kalau pantang main2 berat badan susah sikit nak turun
pantang betul2 ni mcm pakai bengkung..
makan jamu2
makan makanan org dlm pantang
pakai stokin ha yg mcm tu lah
tapi ni pengalaman sy lah

maybe ade org yg style pantang mcm omputih
still dpt berat yg ideal kan
tu sy tak tahu lah

and yg paling2 best
semua rakan2 ckp sy lebih kurus dr zaman anak dara
and derang ckp lagi
"yani ko tak nampak gemuk pun.."
hehe tu yg best

pastu dh lama tak pakai gelang tgn...
gelang time nikah tu
bile try pakai..mcm happy pun ade
gelang tu nampak besar kat tgn
nampak labuh hehe
sy ckp dgn mak..tgn along dh mengecut kot mak..:P

terima kasih pd aidan and alhamdulillah ade rezeki utk bg aidan susu badan
bile bfeed ni sy rase semua lemak2 badan diserap keluar
cepat lapar..tapi if makan banyak pun
insya allah badan tak lah gemuk mcm dulu2
syok

pd ibu2 mama2..jgn risau
yg tgh mengandung skrg ni kan
if badan naik tu takpe jek
bile lagi nak merasa gemuk secara tak bersalah? hehe
time ngandung le

pas bersalin nanti..pantang kuat2..
pastu kalau ade rezeki ..bfeed anak
tak yah pakai p.b pun leh kurus..insya allah :D

4 comments:

  1. alaa..jeles!!kt dpt bert sblum mgadong je.tp mmg pon kategori chubby.sluar baju mse sblom kwen msih dpt pkai.

    ReplyDelete
  2. farhana,

    bukan semua org tau dpt pakai seluar and baju sebelom kahwen.. hehe kire okay lah tu..:D, tu lah untungnye badan kategori kite ni..tak nampak perbezaan b4 and after kahwin :D

    ReplyDelete
  3. Yup, breastfeed mmg membantu dptkan berat bdn ideal. Me also lepas melahirkan , bdn lebih slim dari sebelum kahwin hehe. Best..

    Tapi bila baby dah start makan ni, rasa berat menaik sket demi sedikit =p

    ReplyDelete
  4. Mrs Siti,

    perasaan je kot tu..:)

    ReplyDelete

:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...